Dnia 28 kwietnia b.r. w ZSP Nr 2 na Blichu w pracowni gastronomicznej przeprowadzono warsztaty kulinarne dla dzieci, które przyjechały z oddziału przedszkolnego Szkoły Podstawowej w Popowie pod opieką Moniki Materek. Warsztaty prowadzili uczniowie klasy 2 TŻiUG i 2 TTŻ pod opieką p. Bogusiewicz-Kuś.
Uczniowie klasy II Technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik technologii żywności kierowali pracą 5 i 6 latków. Dzieci pod opieką starszych koleżanek i kolegów z naszej szkoły przygotowali zwierzątka z jaj i warzyw, razowe bułeczki z Termomixa z pastą z zielonego groszku, sałatkę owocową, owocowe szaszłyki, słodkie muffinki oraz dwa rodzaje naturalnych napojów słodzonych miodem. Młodzież zadziwiła swoją opiekuńczością, a dzieci zaangażowaniem w prace kulinarne. Pracę zwieńczył wspólny, pięknie podany posiłek.