Słodki poczęstunek przygotowany przez ZSP nr 2 RCKUiP na Blichu z okazji Święta Edukacji Narodowej

14.10.2016 20:41

W dniu 14 października 2016r. w Muzeum w Łowiczu, w sali barokowej, odbyła się uroczystość z okazji Święta Edukacji Narodowej.

 Część gastronomiczną w postaci słodkiego poczęstunku przygotowali uczniowie kształcący się w zawodach: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technik Technologii Żywności z ZSP nr 2 RCKUiP w Łowiczu pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów żywieniowych. Uczniowie: Daria Majer, Klaudia Kaźmierczyk, Anna Walędziak, Patrycja Wielec, Aleksandra Woźniak i Adrian Siatkowski z klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych obsługiwali gości serwując smaczne ciasta, kawę i herbatę. Młodzież pięknie przygotowała stół, na którym dominowały motywy jesienne. Uroczystość przebiegła w miłej atmosferze, a uczniowie zdobyli dodatkowe doświadczenia do przyszłej pracy zawodowej w obszarze gastronomii. Szkoła na Blichu może poszczycić się wieloma imprezami okolicznościowymi, na których zawsze serwowane są potrawy wykonane od podstaw przez uczniów naszej szkoły.

Edyta Kłak