Zakończyły się eliminacje do etapów okręgowych olimpiad z zakresu żywności i żywienia. Aż 13 uczniów przebrnęło przez eliminacje szkolne.
Są wśród nich uczniowie, którzy będą reprezentować szkołę w kilku olimpiadach. Należą do nich: Joanna Guzek, Anna Walędziak, Piotr Jabłoński, Patrycja Kania i Izabela Jagielska.
W Olimpiadzie Wiedzy o Żywności, która niebawem odbędzie się w Tomaszowie Mazowieckim uczestniczyć będą: Joanna Guzek, Piotr Jabłoński, Patrycja Kania, Izabela Jagielska, Daria Skowrońska oraz Natalia Kuś.
W Olimpiadzie Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie szkołę reprezentować będą: Joanna Guzek, Piotr Jabłoński, Patrycja Kania i Izabela Jagielska.
W Olimpiadzie Wiedzy i Umiejętności Rolniczych w bloku: technologia żywności: udział weźmie: Joanna Guzek, a w bloku gastronomicznym: Anna Walędziak.
W Olimpiadzie Wiedzy O Żywności i Żywieniu rywalizować będzie Anna Walędziak.
Są to uczniowie z klas kształcących w zawodzie: technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik technologii żywności.
Wyżej wymieniona młodzież wykazała się wysokim poziomem wiedzy z zakresu żywności i żywienia, przetwórstwa mleka i jego przetworów. Należy podkreślić, że wspomniana Olimpiada Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie – etap centralny odbędzie się w szkole na Blichu w dniach 04. 04 – 06. 04. 2017r. Jest to wielkie wydarzenie i zarazem wyróżnienie dla szkoły, tym bardziej, że w poprzednim roku szkolnym ZSP nr 2 RCKUiP w Łowiczu zajął II miejsce w kraju. Do tej pory szkoła może poszczycić się ponad 40 olimpijczykami szczebla centralnego w dziedzinie żywności i żywienia i czeka na dalsze sukcesy.