Dnia 28 listopada b.r. mieliśmy przyjemność gościć sześciolatki ze Szkoły Podstawowej w Popowie.
Uczniowie klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 RCKUiP w Łowiczu pod opieką nauczycielek przedmiotów żywieniowych Iwony Bogusiewicz-Kuś oraz Edyty Kłak przygotowali ciekawe warsztaty gastronomiczne. Przedszkolaki pod pieczą starszych koleżanek i kolegów sporządzali pizzerki z różnorodnymi dodatkami, napój marchwiowo-jabłkowo-bananowy, lemoniadę oraz świąteczne pierniczki na naturalnym miodzie i brązowym cukrze. Szczególnym zainteresowaniem wśród dzieci cieszyło się wycinanie, pieczenie a później ozdabianie pierniczków lukrem, czekoladą i kolorowymi posypkami. Było przy tym dużo śmiechu i zabawy. Warsztaty zakończyły się degustacją sporządzonych specjałów. Kolorowe, świąteczne pierniki dzieci zabrały ze sobą do domu. Wychowawczyni grupy starszaków Monika Materek, przedstawicielka Rady Rodziców Izabela Krygier oraz dzieci były bardzo usatysfakcjonowane z odbytych zajęć. Podobały im się również pracownie gastronomiczne jak i cały kompleks szkolny. Na koniec wszyscy wyrazili chęć ponownych warsztatów w przyszłości.