W dniu 12.04.2017 r. klasy II TŻiUG oraz III TTŻ pod opieką Iwony Bogusiewicz-Kuś, Edyty Kłak oraz Olgi Kwapisz-Wojdy brały udział w konferencji „Nasza oferta – Twoja decyzja” zorganizowanej na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.
Otwarcie Konferencji i powitanie Uczestników przeprowadziła Dziekan Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji, prof. dr hab. Krystyna Gutkowska. Z ofertą dydaktyczną zapoznali uczestników konferencji prodziekani Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji: dr hab. Jadwiga Hamułka, prof. nadzw. SGGW, prof. dr hab. Marzena Jeżewska-Zychowicz, dr inż. Robert Zaremba. Kilka słów dodał również przedstawiciel studentów. Następnie uczestnicy konferencji mieli możliwośc wzięcia udziału w wykładzie: "Zmysły w ocenie jakości żywności: poprowadzonym przez dr inż. Elizę Kostyrę oraz dr inż. Annę Piotrowską. Po zdrowym poczęstunku zapewnionym przez sponsorów uczniowie udali się w grupach na warsztaty dotyczące żywności typu light w żywieniu młodzieży. Po części warsztatowej młodzież miała okazję zwiedzić Wydział i kampus SGGW. Na zakończenie szkoły otrzymały informatory dla uczniów oraz ulotki i plakaty informacyjne. Nauczyciele zostali obdarowani pamiątkami z okazji 200-lecia Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego.