Smacznie i zdrowo, czyli warsztaty dla szkoły podstawowej

2.11.2017 14:52

     W dniu 30 października 2017r., w ZSP nr 2 RCKUiP w Łowiczu, uczniowie klasy IV Technikum Technologii Żywności i Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, pod kierunkiem nauczycielek: Iwony Bogusiewicz – Kuś i Edyty Kłak zorganizowali warsztaty dla uczniów klasy trzeciej ze Szkoły Podstawowej nr 4 im. M. Konopnickiej w Łowiczu.

     Grupa 23 uczniów, pod opieką dwóch Pań nauczycielek: Marii Kępki i Agaty Morawskiej, uczestniczyła w ciekawym wykładzie na temat zdrowego odżywiania oraz wykonywała smaczne potrawy takie jak: koktail z zielonej pietruszki, pizzerinki z warzywnymi dodatkami, bułeczki z serem i sałatkę z pianek jojo. Dzieci były bardzo zainteresowane przedstawioną tematyką oraz z wielkim zaangażowaniem przygotowali wymienione potrawy. Potem wszyscy uczestniczyli w poczęstunku, który okazał się bardzo smaczny, a szczególnym powodzeniem cieszyły się minipizze i napój pietruszkowy. Uczniowie byli bardzo zadowoleni z warsztatów i szybko nawiązali kontakt ze starszymi kolegami. W trakcie trwania zajęć panowała bardzo przyjazna atmosfera, było dużo zabawy i zdrowego humoru.

 

 

Edyta Kłak, Iwona Bogusiewicz - Kuś