Kurs trwa tylko 1,5 roku
Zajęcia odbywają się co drugi weekend, a obecność na nich to min. 50%
Kurs daje uprawnienia do:
- pracy we wszystkich zakładach gastronomicznych, typu: restauracje, stołówki, bary, kawiarnie, domy weselne;
- pracy w zakładach przemysłu spożywczego, typu: piekarnie, cukiernie, ciastkarnie itp.;
- pracy w firmach cateringowych;
- prowadzenia własnej działalności gospodarczej związanej z przygotowaniem żywności.
Na kursie nauczysz się:
- przyrządzać potrawy i napoje w nowocześnie wyposażonej pracowni;
- przestrzegać zasad higieny w produkcji żywności;
- pracy w zespole pod okiem profesjonalnej, doświadczonej kadry nauczycielskiej.
Podanie można składać sekretariacie CKU, w gabinecie Kierownika Praktycznej Nauki Zawodu.
telefon kontaktowy: 46 837 62 78 lub 46 837 37 05 wew. 143.