W dniu 15 marca 2018r. odbyły się w naszej szkole ciekawe warsztaty dla uczniów Szkoły Podstawowej im. Józefa Ufy w Mastkach.
Wspaniałe dzieciaki pięcio- sześcio- i siedmiolatki pod czujnym okiem starszych koleżanek i kolegów z klasy III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych wykonały pizzerynki, słodkie bułki z serem oraz bardzo zdrowy napój pietruszkowo – jablkowy. Ponadto uczestniczyły w ciekawej pogadance pt.: „Warzywa i owoce dla zdrowia”.
Atmosfera spotkania była bardzo dobra, było dużo zabawy i humoru. Warsztaty były prowadzone pod kierunkiem pań nauczycielek naszej szkoły: Edyty Kłak i Urszuli Surmy.
Uczniowie ze Szkoły Podstawowej przybyli pod opieką pań: Anety Witkowskiej, Małgorzaty Miazeg oraz Anny Latoszewskiej. Warto wspomnieć, że Ania Latoszewska jest absolwentką naszej szkoły i studentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku: Gastronomia i hotelarswo. Kontynuuje więc naukę na podobnym profilu, jak w szkole średniej. Cieszymy się, że szkoła potrafiła zaszczepić w Ani zainteresowania tematyką żywienia, która dalej jest przez nią pogłębiana na studiach wyższych. Paniom opiekunkom i dzieciakom życzymy jak najlepszych wspomnień z warsztatów, a Ani dalszych sukcesów w nauce.