W dniu 23.04.2018 roku w naszej szkole odbyły się warsztaty gastronomiczne dla dzieci ze szkoły podstawowej z Domaniewic. Są to kolejne warsztaty dla najmłodszych przeprowadzone przez uczniów TŻUiG, które dotyczyły zasad prawidłowego żywienia.
W pierwszej kolejności Krystian Mikołajczyk i Natalia Gruziel z klasy II TŻiUG przedstawili krótką prezentację dla dzieci na temat zdrowego odżywiania. Następnie pierwszoklasiści uczestniczyli w przygotowaniu zdrowych potraw, między innymi pysznej pizzy bogatej w warzywa, ciasteczek słonecznikowych, napoju pietruszkowego. Nie zabrakło też zdrowych lodów owocowych. Na zakończenie Sebastian Krysiak z klasy III TŻiUG bardzo ciekawie opowiedział na temat miodów, prezentując sprzęty niezbędne do ich wytwarzania.
Cykl warsztatów dla dzieci ma na celu propagowanie zdrowego stylu życia oraz spożywania jak największej ilości warzyw i owoców, tak aby od najmłodszych lat wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe.