W dniu 2 grudnia 2011 r. W Tomaszowie Mazowieckim odbył się etap okręgowy XIV Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Naszą szkołę ZSP nr 2 RCKUiP reprezentowało 6 uczennic z klasy II i IV technikum technologii żywności: Ewelina Skomiał, Joanna Suder, Dominika Stańczyk, Agnieszka Makowska, Karolina Pokora i Karolina Workowska. Do pierwszego etapu składającego się z 50 pytań testu przystąpiło 29 uczniów. Do drugiego etapu zakwalifikowało się 8 uczniów, w tym Ewelina Skomiał i Agnieszka Makowska. Na miejscu 9-10 znalazły się Dominika Stańczyk i Joanna Suder. Etap drugi polegał na odpowiedzi ustnej na wylosowane pytanie w 3 blokach: przetwórczym, analitycznym i ekonomicznym. Ostatecznie nasze uczennice zajęły: 6 miejsce - Ewelina Skomiał i 7 miejsce - Agnieszka Makowska, tym samym zakwalifikowały się do etapu centralnego. Wszystkie uczennice przygotowywały się pod opieką pani mgr inż. Edyty Kłak.
Wszystkim serdecznie gratulujemy.