Szkoła Podstawowa z Mastek zgłosiła się do Dyrekcji ZSP nr 2 RCKUiP z zapytaniem o możliwość uczestnictwa młodzieży w warsztatach kulinarnych.
Uczniowie 8 klasy zostali powitani przez wicedyrektora Wojciecha Białeckiego, który przedstawił ofertą edukacyjną naszej placówki oraz umożliwił zwiedzenie szkoły.Warsztaty kulinarne, których tematem przewodnim były potrawy z jaj, prowadzili uczniowie klasy I TŻiUG pod opieką Olgi Kwapisz – Wojdy oraz Iwony Bogusiewicz – Kuś. Młodzież, zarówno z jednej jak i drugiej szkoły, była bardzo zaangażowana w wykonywane ćwiczenia. Nasi uczniowie chętnie opowiadali o szkole, nawiązały się pierwsze znajomości. Na koniec uczniowie ze szkoły podstawowej w Mastkach podziękowali prowadzącym nauczycielom, wręczając imienne dyplomy. Zapraszamy ośmioklasistów i uczniów klas trzecich gimnazjów na warsztaty tematyczne.