W dniu 28. 11. 2019r. uczniowie klas pierwszych kształcących w zawodach: Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technik Technologii Żywności pod opieką pań: Iwony Bogusiewicz – Kuś, Edyty Kłak oraz Urszuli Surmy wzięli udział w Targach Mleczarskich, które odbyły się w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie.
Mieli oni okazję obejrzeć i posmakować produkty mleczarskie z różnych polskich zakładów. Odwiedzili Mleczną Strefę Zdrowia i Urody oraz uczestniczyli w pokazie kulinarnym, w którym przygotowywano zdrowe potrawy z mleka i przetworów mlecznych. Wysłuchali wykładu na temat walorów zdrowotnych prezentowanych produktów.Uczniowie zebrali również materiały dydaktyczne, takie jak prospekty, czasopisma i ulotki, które wykorzystają na lekcjach zawodowych. Degustowane potrawy były bardzo smaczne, począwszy od produktów ostrych i pikantnych po słodkie desery. Wycieczka z pewnością przyczyniła się do poszerzenia wiedzyprzez uczniów na temat przemysłu mleczarskiego.