Kółko żywienia ostatni wtorek spędziło na terenie Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie.
Uczniowie z klas II, III, IV TŻiUG najpierw zwiedzili teren przypałacowy a następnie wzięli udział w lekcji muzealnej: Wnętrza pałacu i ich symbolika. Po południu wszyscy udali się do Villi Intrata gdzie szef kuchni Maciej Nowicki poprowadził warsztaty rekonstrukcyjne: Smaki Warszawy. Zajęcia kulinarne poprzedzała prelekcja na temat tego jak odżywiali się warszawiacy w okresie międzywojennym. Panie edukatorki Krystyna Karpińska-Wódz oraz Joanna Jaroć ciekawie przedstawiły smaki biednych i bogatych mieszkańców Warszawy. Opowiadały o flaczkach z klopsikami z łoju, pyzach sprzedawanych na Pradze na wynos w słoiku czy nieistniejących już potrawach z minogi. Młodzież pod okiem kucharzy i edukatorek wykonała: Polędwicę „a la Krejcik”, Brokuł i kalafior po włosku, Ananas melba z potaźiem śliwkowym, które grupa na koniec skosztowała.