Uczestnicy kursu Cukiernik w ramach projektu unijnego „Moje kompetencje – moja przyszłość” wykonali na zajęciach torty oraz przyozdobili je, wykazując przy tym ciekawe pomysły.
Uczniowie, dzięki uczestnictwie w tego typu zajęciach wzbogacają swoją wiedzę z zakresu cukiernictwa. Wykonują ciasta, torty, desery, kremy i ciasteczka, których nie mogliby wykonać , ze względu na ograniczony program z zakresu technologii cukierniczej na przedmiocie technologia gastronomiczna. Zawód cukiernik, w obecnych czasach, jest zawodem bardzo poszukiwanym. W każdym mieście powstają nowe punkty gastronomiczne typu: cukiernie, kawiarnie, restauracje, czy coctail bary. Wciąż poszukiwani są dobrzy cukiernicy, którzy będą mogli wykazać się swoją wiedzą i doświadczeniem. Nasi uczniowie są bardzo aktywni i wykazują ogromną chęć podnoszenia swoich kwalifikacji. Dzięki temu będą mieli większe możliwości w znalezieniu atrakcyjnej pracy. Są to uczniowie kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.
Zaprezentowane torty na poniższych zdjęciach wykonali: Zuzanna Anyszka, Miłosz Szczepanik, Julia Kruszewska, Natalia Łacheta z klasy II TZiUG oraz Julia Szuflińska z klasy III TZiUG.
Torty były pięknie udekorowane i przepyszne.