W dobie Internetu mamy ciągły dostęp do wielu informacji i ciekawostek, które nas interesują. Tylko w jaki sposób selekcjonować ten natłok nowinek bezpośrednio dostępnych? Jak wybrać te prawidłowe odpowiedzi na nurtujące nas pytania z tylu nieprawdziwych informacji, krążących wokół nas?
Taką możliwość weryfikacji swojej wiedzy mieli dziś uczniowie klas żywieniowych. W dniu 29.04.2021 I i III klasa technikum żywienia i usług gastronomicznych brała udział w spotkaniu z panią Eweliną Wojtysiak – dietetykiem klinicznym. Podczas zajęć poszerzyli swoją wiedzę na temat zasad prawidłowego żywienia, insulinoodporności, żywienia w czasach pandemii. W trakcie spotkania obalonych zostało kilka „mitów” dotyczących żywienia. Młodzież miała dużo pytań i z zaciekawieniem słuchała Pani dietetyk, wręcz brakło nam czasu na wyczerpanie tematów.
Bardzo dziękujemy pani Ewelinie Wojtysiak za chęć poświecenia nam czasu i profesjonalne poprowadzenie spotkania, a także udzielenie fachowych porad i odpowiedzi na pytania.
Również mamy nadzieję na spotkanie w przyszłości – być może już stacjonarnie.