Uczniowie klasy I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Zuzanna Ledzion, Natalia Pacler, Roksana Sękowiak oraz Kacper Lesiewicz w dniu 02. 11.2022r wzięli udział w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym „Bitwa na drobiowe smaki 2”, do którego się zakwalifikowali i uczestniczyli w etapie regionalnym.
Dwie 2-osobowe drużyny naszej szkoły przygotowały potrawy na podstawie własnych autorskich receptur, które były oceniane przez profesjonalnych kucharzy, z których składało się jury. Przewodniczącym jury był Łukasz Konik, autor książki „Polska Regionów”, który swoje doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych hotelach i restauracjach w Polsce i zagranicą. Reprezentanci naszej szkoły pokazali się z jak najlepszej strony, mimo, że byli to uczniowie klasy pierwszej, nieposiadający doświadczenia kulinarnego, ani obycia w zmaganiach konkursowych.. Uczniowie wykazali się wielkim zaangażowaniem i pokonując stres przygotowali konkursowe dania, które nie odbiegały swoją oryginalnością od pozostałych drużyn biorących udział w konkursie. Doświadczenie, jakie nabyli w trakcie przygotowania i uczestnictwa w konkursie zostaną z pewnością wykorzystane w przyszłych edycjach konkursu.