W dn.3.04.2023 odbyło się kolejne, trzecie spotkanie w ramach realizowanego w ZSP nr 2 CKZ przedsięwzięcia dotyczącego promowania lokalnych producentów żywności zarówno tych dużych i małych.
Tym razem w murach naszej szkoły zagościł p. Z. Kapusta, producent kiszonek oraz sterylizowanych warzyw pakowanych próżniowo. W spotkaniu uczestniczyła młodzież kształcąca się na kierunku Technik technologii żywności oraz Technik Agrobiznesu. Uczniowie mieli możliwość wysłuchania krótkiej historii o tym jak powstała firma rodzinna G.P.H.U. Kapusta, jaki rodzaj asortymentu wyrobów produkuje, jak wygląda proces technologiczny. Dużym zaskoczeniem dla wszystkich uczestników spotkania była możliwość zdegustowania zaprezentowanych przetworów, które również zostały wykorzystane do przygotowania ciekawych przekąsek na Dni Otwarte wykonanych przez młodzież klasy I TTŻ pod kierunkiem p. A Golan.