Jesteśmy razem z biznesem i zdrową żywnością.
Przedstawicielki znanej w kraju od pokoleń firmy - Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Łowiczu, będącej własnością okolicznych rolników od 1906 r., przybliżyły swoją organizację i najnowsze produkty uczniom technikum agrobiznesu i technikum technologii żywności.
Na tych kierunkach poznasz tajniki przetwarzania żywności oraz prowadzenia własnej firmy.
Jesteśmy razem i dzielimy się tym co najlepsze.
Łączą nas tradycyjne receptury i smak, który znasz od dziecka.
Łączy nas Łowicz.
Było to kolejne ze spotkań z lokalnymi przedsiębiorcami, które może pomóc podjąć decyzję w jakim kierunku nadal się kształcić oraz w jaki sposób tworzyć własny dochód. Może też zaowocować zatrudnieniem absolwentów Nawiązanie współpracy między OSM Łowicz i Technikum nr 2 kształcące w zawodzie technik agrobiznesu i technik technologii żywności na Blichu nastąpiło z inicjatywy Elżbiety Wojtyny i Agnieszki Golan.