Poznanie zawodu kucharza oraz samodzielne wykonanie prostych przekąsek to główne cele pobytu przedszkolaków z Bełchowa w szkolnych pracowniach gastronomicznych pod kierunkiem Pani Iwony Bogusiewicz-Kuś oraz Pani Agnieszki Golan. Warsztaty odbyły się 9.11.2023 r.
Przestrzegając przepisów BHP (fartuszki, nakrycia głowy, mycie rąk) dzieci wykonywały zdrowe przekąski i napoje, które smakowały wyśmienicie. Dzieciom towarzyszyli i kierowali ich pracą uczennice i uczniowie z klasy 3 TŻiUG, dla których to pierwsze takie doświadczenie edukacyjne. Okazało się, że młodzież świetnie radzi sobie w kontaktach z dziećmi.
Warsztaty kulinarne to znakomita atrakcja dla dzieci oraz świetne przygotowanie do obsługi młodego konsumenta dla uczniów. Zaangażowanie i zadowolenie uczestników potwierdzają zdjęcia .