Dnia18 stycznia 2024 roku grupa uczniów z naszej szkoły uczących się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych: Bartłomiej Selenta, Daria Kołodziejczyk, Wiktoria Boczek, Jakub Paciorkowski, Karolina Pietrasiak, Rafał Podkoński, Julia Woźniak wraz z opiekunem panią Iwoną Bogusiewicz Kuś poprowadzili warsztaty kulinarne w Szkole Podstawowej w Niedźwiadzie.
Dodatkowo jednej grupie dzieci przewodziła pani Monika Stasiak studentka kierunku żywienie człowieka i ocena żywienia SGGW odbywająca u nas praktykę.Tematyką przewodnią warsztatów było: Warzywa i owoce dla zdrowia.
Dzieci przygotowały: sałatkę warzywną, pyszny i zdrowy deser oraz prosty koktajl na bazie pietruszki. Uczniowie spędzili miło czas na zabawie połączonej z edukacją. Dzieci były zaangażowane w pracę. Młodzi żwieniowcy z Blichu wrócili zadowoleni, gdyż mogli sobie przypomnieć czasy.w których sami chodzili do szkoły podstawowej.