W dn.22.04.2024 przedstawiciele kadry kierowniczej dyr. J. Zabost, kierownik PNZ Mariusz Pietrusiak oraz nauczyciele kształcący w kierunkach żywieniowych I. Bogusiewicz – Kuś, A. Golan, U. Surma, O. Kwapisz – Wojda mieli przyjemność gościć w murach nowo powstałego zakładu przetwórczego, z branży spożywczej, Pimenta Finest Foods.
Spółka założona została przez Tomasza Krasińskiego i Roberta Łukasiewicza. Pimenta Finest Foods zasłynęła na rynku z produkcji antipasti, czyli papryczek faszerowanych serkiem oraz oliwek. Właściciele firmy produkcję realizują bazując na doświadczeniu i recepturach niemieckiej firmy Kühlmann. Produkty powstające w łowickim zakładzie trafiają na rynek Europy Zachodniej, natomiast w Łowiczu można je kupić w sieci Aldi.
Kadra pedagogiczna została zapoznana się z asortymentem wyrobów, zwiedziła halę produkcyjną, laboratorium, część magazynową.
Celem wizyty było nawiązanie współpracy między Pimenta Finest Foods oraz szkołą na Blichu.