Uczniowie należący do Koła Żywienia działającego w naszej szkole dn. 11.12.2013r wybrali się na wieczorny wykład Wszechnicy Żywieniowej. Otwarte wykłady dotyczące tematyki żywieniowej odbywają się co miesiąc na SGGW na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji.
Na prelekcję wybrali się: Monika Urbanek i Anna Jabłońska (klasa IV TŻiGD), Syliwia Jóźwiak i Stańczyk Ewelina (klasa III TŻiUG), Maria Szymańska i Krystian Górowski (klasa II TŻiUG) oraz Martyna Zabost, Michalina Majchrzak, Beata Pachowska, Kamila stępień, Damian Kołodziejczyk (klasa I TŻiUG) wraz z nauczycielkami: Iwoną Bogusiewicz-Kuś, Anną Kosmowską oraz Urszulą Surmą.
Wykład na temat: „Warzywa – jakie i ile w wybranych schorzeniach?” poprowadziły - dr inż. Dominika Głąbska, dr hab. Lucyna Kozłowska. Młodzież zwiedziła campus SGGW i sam budynek wydziału. Pomimo późnej pory uczniowie byli bardzo zainteresowani tematyką wykładu i stwierdzili, że chętnie wybiorą się na kolejne tego typu spotkanie.