W styczniu rozpoczęto 4 część projektu.

30.01.2015 18:24

logo

Spośród wielu chętnych na ostatnią edycję tych zajęć kulinarnych wybrano 12 dziewcząt z klas I i II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz I Technikum Technologii Żywności z najlepszą frekwencją oraz dobrymi oraz bardzo dobrymi ocenami z przedmiotów zawodowych.

Na początku uczestnicy zapoznali się z informacjami na temat żywności ekologicznej, jej wartości odżywczej i zdrowotnej.
Następnie w doposażonej z środków projektowych pracowni przygotowali zdrowe dania kuchni niemieckiej z użyciem zakupionych wcześniej ekologicznych surowców.
Wiele składników dań była nowością dla uczniów, ale chętnie próbowali potrawy, które sami sporządzili.
Młodzież jest ciekawa i otwarta, z zainteresowaniem doświadcza że zdrowe może być też smaczne.

Trener: Iwona Bogusiewicz-Kuś