Dnia 16 czerwca w naszej szkole zorganizowano warsztaty kulinarne dla młodzieży z klasy II B gimnazjum Pijarskiego. Młodzież przybyła do naszej szkoły pod opieką nauczycielki Eweliny Kwaczyńskiej. Warsztaty w pracowni gastronomicznej przeprowadziły uczennice klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych: Patrycja Skwarna, Magdalena Skoneczna, Magdalena Łukawska, Katarzyna Wojda, Patrycja Workowska, Sylwia Krupieniewicz pod kierunkiem wychowawczyni Iwony Bogusiewicz-Kuś.
Młodzież z chęcią przygotowała wegetariańskie kotleciki z dipem pomidorowym, sezonową surówkę, bagietki z masłem czosnkowym, napoje słodzone stewią oraz sałatkę owocową z piankami jojo.
Pod kierunkiem uczennic Technikum młodzież pijarska nakryła stoły i wspólnie spożyła smakowite przygotowane potrawy. Po udanych zajęciach młodzieżgimnazjalna wyraziła chęć od wiedzenia naszej szkoły w przyszłym roku szkolnym.