Dnia 1 października b.r. w łowickim muzeum odbyło się uroczyste rozpoczęcie roku pracy Łowickiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku.
Uczniowie naszej szkoły z tej okazji przygotowali dla zaproszonych z okazji Inauguracji gości słodki poczęstunek. Młodzież upiekła przeróżne ciasta, przygotowała desery na zimno oraz tory bezowe. Kelnerzy częstowali również uczestników przyjęcia kawą i herbatą.
Poczęstunek przygotowały klasy II i III Technikum Technologii Żywności oraz I, II, IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką mgr inż. Anny Kosmowskiej, mgr inż. Edyty Kłak oraz mgr inż. Olgi Kwapisz-Wojdy. Za obsługę gości odpowiedzialna była klasa III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką mgr inż. Iwony Bogusiewicz-Kuś.