11 marca 2011 roku odbył się IX Międzyszkolny Konkurs Przedmiotowy z zakresu Żywienia Człowieka na temat: "Tłuszcze i ich zastosowanie w technologii gastronomicznej". Brały w nim udział: Aleksandra Stańczyk III TŻiGD - II miejsce, Dorota Wilk II TŻiGD - III miejsce. Po konkursie przeprowadzone zostały warsztaty kulinarne na temat: "Sporządzanie wypieków z zastosowaniem mąki pełnoziarnistej". Młodzież z innych szkół pod kierunkiem uczniów z koła żywienia z naszej szkoły: Justyny Tabary, Aleksandry Stańczyk, Doroty Wilk i Karola Burego, przygotowywała szarlotkę, ciasteczka słonecznikowe, babeczki orzechowe oraz bułeczki, z wykorzystaniem mąki pełnoziarnistej i niekonwencjonalnych sposobów słodzenia. Przygotowanie i nadzór nad konkursem i warsztatami - Beata Mońka