Dnia 16 grudnia 2015 r. członkowie Kółka Żywienia w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 RCKUiP w Łowiczu po zajęciach lekcyjnych udali się na wycieczkę edukacyjną do Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego pod opieką Iwony Bogusiewicz-Kuś oraz Urszuli Surmy.
Do Kółka należą uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz Technikum Technologii Żywności. Uczniowie na zaproszenie Prodziekan Profesor Ireny Ozimek zwiedzili Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Na początek zaprezentowano uczniom ofertę edukacyjną wydziału, następnie pod opieką Doktor Anny Harton zwiedzili najciekawsze sale dydaktyczne. Później uczniowie wzięli udział w wykładzie Wszechnicy Żywieniowej „Sekrety miodu” prowadzony przed dr hab. Ewę Majewską oraz studenta i pszczelarza Piotra Nowotnika.