Uczennica klasy III Technikum Technologii Żywności, z ZSP Nr 2 RCKUiP w Łowiczu, Dominika Stańczyk została finalistką XIII Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywności. Olimpiada ta odbyła się 24 - 25 marca 2011 r. w Poznaniu. Wcześniej jednak odbył się etap szkolny i okręgowy. Na etapie szkolnym wzięło udział 1500 uczniów, z których najlepsi przeszli do etapu okręgowego, odbywającego się w Tomaszowie Mazowieckim. Etap okręgowym wyłonił najlepszych uczniów do etapu centralnego. Etap centralny odbył się w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego w Poznaniu.
Olimpiada składała się z części pisemnej - testowej zawierającej zagadnienia z trzech bloków: przetwórczego, analitycznego, ekonomicznego oraz części ustnej dla 12 najlepszych uczniów wyłonionych po etapie pisemnym. Spośród 12 uczniów wybrano 6, którzy wzięli udział w quizie, wówczas odbyła się walka o najlepsze miejsca i tytuł laureata.. Dominika Stańczyk zdobyła tytuł finalisty etapu centralnego. Uczennica tym samym zapewniła sobie indeks na wyższe uczelnie oraz zwolnienie z części pisemnej egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe, co jest równoznaczne z uzyskaniem maksymalnej liczby punktów - 100%. Do olimpiady Dominikę przygotowywały: mgr inż. Edyta Kłak oraz mgr inż. Olga Kwapisz-Wojda.