W dniu 8 lutego w naszej szkole zorganizowano warsztaty kulinarne dla młodzieży klas trzecich z Gimnazjum nr 1 w Łowiczu. Tematyką warsztatów było wykorzystanie produktów nabiałowych, które są głównym źródłem białka, jako ważnego komponentu w diecie młodych ludzi. Uczniowie przybyli do ZSP nr 2 RCKUiP ze swoimi opiekunami. Zajęcia warsztatowe odbywały się jednocześnie w dwóch pracowniach gastronomicznych.
Młodzież gimnazjalna samodzielnie, aczkolwiek pod czujnym okiem uczniów klasy I Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych, przygotowywała i piekła bułki i bagietki. Aby nadać smaczek wypiekom dodano do nich różnego rodzaju pasty na bazie jaj, serów i warzyw. Na zakończenie nie mogło zabraknąć czegoś słodkiego, nasi goście mogli skosztować przepysznego deseru brzoskwiniowo – jogurtowego. Wszystkie przekąski wyglądały atrakcyjnie i smakowały wybornie. Nad całością warsztatów czuwały mgr inż. Edyta Kłak, mgr inż. Olga Kwapisz – Wojda.